Acunetix WVS

Sigurnost informacijskih sustava važan je segment poslovanja svake organizacije. Danas se teško može naći organizacija koja može poslovati bez svog informacijskog sustava.

Kontakti s klijentima, korisnicima, partnerima i javnošću sve se češće održavaju putem web stranica. One su česta meta napada cyber kriminalaca. Stoga treba redovito provjeravati otpornost na napade vaših web stranica, tj. programa koji stoje iza njih.

Na tržištu postoji mnoštvo proizvoda koje za to možete koristiti. Njihovu usporedbu možete potražiti na sigurnost.LSS.hr/WVS-usporedba. Usporedbu je napravio FER (Fakultet elektrotehnike i računarstva) točnije njegov Laboratorij za sustave i signale (www.LSS.hr) koji se već 15 godina sustavno bavi informacijskom sigurnošću i koji za nacionalni CERT(Computer Emergency Response Team) objavljuje dnevna sigurnosna upozorenja, informativne tekstove (eng. white papers) te obavlja provjeru sigurnosti akademskih ustanova.

Aquilonis je odlučio hrvatskim korisnicima ponuditi proizvode tvrtke Acunetix jer su ocijenjeni kao jedan od najboljih alata, a cijenom su daleko prihvatljiviji hrvatskom gospodarstvu od sličnih proizvoda iste kakvoće.

Acunetix WVS (Web Vulnerability Scanner) možete besplatno isprobati za svoj sustav.

Također možete koristiti besplatnu inačicu programa. Ona provjerava ranjivost vaših stranica samo za tzv. XSS (Cross Site Scripting) napade.