Grundtvig

28. studenog 2012.

Pogledajte snimku webinaraGrundtvig - snimka

Recording ID: Grundtvig

Voditeljica webinara: Marijana Kondres, stručna savjetnica u Odsjeku za Grundtvig

Potprogram Grundtvig omogućuje suradnju između ustanova povezanih s obrazovanjem odraslih diljem cijele Europe. Program je namijenjen općem obrazovanju odraslih, stjecanju znanja i vještina pomoću kojih se lakše suočiti s raznim organizacijskim i poslovnim izazovima te poboljšanju opće kvalitete života.

    

Grundtvig je namijenjen djelatnicima iz područja obrazovanja odraslih, budućim nastavnicima i i nenastavnom osoblju na području obrazovanja odraslih, osobama uključenim u stručno usavršavanje nastavnog osoblja zaposlenog na području obrazovanja odraslih, nezaposlenim nastavnicima i onima koji se ponovno zapošljavaju na području obrazovanja odraslih nakon razdoblja izbivanja, diplomiranim stručnjacima kvalificiranim za obrazovanje odraslih.

 

 

Comenius

27. studenog 2012.

Pogledajte snimku webinaraComenius 2 - snimka

Recording ID: Comenius 2

Voditeljica webinara: Jelena Goričanec, stručna suradnica u Odsjeku za Comenius

Potprogram Comenius obuhvaća predškolski odgoj, osnovno i srednje obrazovanje. Ciljevi potprograma Comenius jesu promicanje svijesti o raznolikosti europskih kultura suradnjom škola i vrtića država koje sudjeluju u Programu za cjeloživotno učenje, poticanje osobnog razvoja sudionika, razvoj i usavršavanje vještina i kompetencija te njegovanje ideje o europskom građanstvu.

Sudjelovanjem u potprogramu Comenius utječe se na poboljšanje kvalitete školskog obrazovanja, ističe se njegova europska dimenzija, potiču se mobilnost i učenje jezika, kao i veća uključenost u europsko društvo.

 

 

 

"Program Leonardo da Vinci"

 

1. Leonardo da Vinci - Mobilnost

19. studenog 2012.

Pogledajte snimku webinara: Mobilnost - snimka

Recording ID: Mobilnost

Voditeljica webinara: Tina Matovina, stručna suradnica u Odsjeku za Leonardo da Vinci Agencije za mobilnost i programe Europske unije.

 

Mobilnost je aktivnost unutar Programa za cjeloživotno učenje odnosno njegovog potprograma Leonardo da Vinci, najvećeg europskog programa namijenjenog strukovnom obrazovanju i osposobljavanju. Kroz aktivnost Mobilnost sudionici mogu odlaziti na stručne prakse odnosno stručna usavršavanja u europske organizacije.

Aktivnost Mobilnost namijenjena je sljedećim potencijalnim sudionicima:
Mobilnost - Početno strukovno obrazovanje i osposobljavanje (IVT): učenici u početnom strukovnom obrazovanju i osposobljavanju, osobe koje pohađaju program prekvalifikacije;
Mobilnost - Stručnjaci u strukovnom obrazovanju i osposobljavanju (VETPRO): nastavno osoblje srednjih strukovnih škola, obučavatelji strukovnih predmeta, voditelji kadrovskih službi u poduzećima, osobe koje sudjeluju u stvaranju strukovnih obrazovnih programa i politika, savjetnici za profesionalnu orijentaciju i sl.
Mobilnost - Osobe na tržištu rada (PLM): zaposlene ili nezaposlene osobe koje žele usavršavati svoje profesionalne kompetencije

 

 

2. Leonardo da Vinci - Prijenos inovacija

20. studenog 2012.

Pogledajte snimku webinara: Prijenos inovacija - snimka

Recording ID: Prijenos inovacija

Voditeljica webinara: Ivana Krnjić, Voditeljica Odsjeka za Leonardo da Vinci Agencije za mobilnost i programe Europske unije.

 

Cilj Leonardo da Vinci aktivnosti Prijenos inovacija je poboljšati kvalitetu i privlačnost strukovnog obrazovanja i osposobljavanja (VET) u zemljama sudionicama prijenosom postojećih inovacija u novo zakonodavno, sustavno, sektorsko, jezično, društveno-kulturološko ili geografsko okruženje kroz rad s međunarodnim partnerima.

Projekti za prijenos inovacija stvaraju sinergije korištenjem postojećih inovacija u strukovnom obrazovanju i osposobljavanju. Inovacije se mogu odnositi na seminare iz strukovnog obrazovanja i osposobljavanja, alate, materijale, metodologije, upućivanja na zanimanja ili standarde, sustave prijenosa bodova, iskustva odnosno javne politike ili lekcije iz zakonodavstva, i sl.

 

 

3. Leonardo da Vinci - Partnerstva

21. studenog 2012.

Pogledajte snimku webinara: Partnerstva - snimka

Recoring ID: Partnerstvo

Voditeljica webinara: Tihana Bagić, viša stručna savjetnica Odsjeka za Leonardo da Vinci Agencije za mobilnost i programe Europske unije.

 

Leonardo da Vinci Partnerstvo je okvir za suradnju manjih razmjera među ustanovama u području strukovnog obrazovanja i osposobljavanja koje surađuju na temama od interesa zajedničkog svim ustanovama sudionicama. Omogućuje međunarodnu institucionalnu suradnju na određenoj projektnoj ideji koja rezultira ostvarivanjem konačnog proizvoda odnosno rezultata partnerstva.

Partnerstvima se ostvaruje i mobilnost sudionika u projektu u svrhu održavanja projektnih sastanaka, studijskih posjeta, odlazaka na konferencije i sl.

 

 

 

 

"Transverzalni program - Studijski posjeti"

20. rujna 2012.

Pogledajte snimku webinara: Studijski posjeti - snimka

Recording ID: Studijski posjeti

Voditeljica webinara: Danijela Jagušt Šumljak

U ovom webinaru predstavili smo Transverzalni program koji je namijenjen osobama odgovornima za razvoj politika obrazovanja i osposobljavanja na lokalnoj, regionalnoj ili nacionalnoj razini te ostalim stručnjacima s područja obrazovanja i osposobljavanja.

 

 

Cilj ovog programa je omogućiti stručnjacima i donositeljima odluka u obrazovanju i strukovnom osposobljavanju: bolje razumijevanje specifičnih aspekata obrazovnih politika i tema koje su zajedničke zemljama sudionicama Programa za cjeloživotno učenje, razmjenu iskustava i informacija te jačanje protoka informacija među zemljama sudionicama Programa za cjeloživotno učenje.

 

 

 

"Comenius"

30. ožujka 2012.

Pogledajte snimku webinaraComenius - snimka

Recording ID: Comenius

Voditelj webinara: Zvonimir Vidušin

U ovom webinaru predstavili smo aktivnosti Comeniusa, potprograma Programa za cjeloživotno učenje, u kojima može sudjelovati nastavno i nenastavno osoblje povezano sa školskim obrazovanjem i predškolskim odgojem.

 

 

Potprogram Comenius obuhvaća predškolski odgoj, osnovno i srednje obrazovanje. Ciljevi potprograma Comenius jesu promicanje svijesti o raznolikosti europskih kultura suradnjom škola i vrtića država koje sudjeluju u Programu za cjeloživotno učenje, poticanje osobnog razvoja sudionika, razvoj i usavršavanje vještina i kompetencija te njegovanje ideje o europskom građanstvu.

 

 

 


 

Webinari se prenose putem Interneta korištenjem Microsoftove Live Meeting tehnologije. Svi webinari se snimaju i mogu se slobodno koristiti.

Da biste pogledali snimku webinara, kliknite na naziv webinara. Ukoliko naiđete na probleme s instalacijom Live Meeting aplikacije, pogledajte naše upute ili nam se obratite na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

 

 

 

Ovaj program odvija se u sklopu programa "Suradnici u učenju" koji je dio globalnog

Microsoftovog programa „Partners in Learning“,a u Hrvatskoj se provodi kroz suradnju

Microsofta Hrvatska, Agencije za mobilnost i programe EU i tvrtke Aquilonis.