Velika Britanija
 Jan Webb: “Razred bez zidova”

20. listopad 2010.

 “Predstavljeni projekt je uključivao suradnju sa školama iz Singapura i Bruneja koja je omogućila učenicima da prošire svoja znanja koristeći “wikije” i forume unutar sigurnog okruženja naših platforma za učenje. Svaka suradnja je započela prijateljskim druženjem na forumu da bi kasnije prešli na zajedničko učenje.


Singapurski dio projekta se usredotočio na zdrav život i uključivao je zajednički znanstveni pokus. Brunejski dio projekta bio je usmjeren na prašume i uključivao je virtualno putovanje kroz koje su učenici s Bruneja podijelili svoja iskustva  s našim razredom. Učenici su koristili alate za diskusije i komentare na wikiju kako bi jedni drugima davali povratne informacije i međusobno se podržavali.


Ostale značajke projekta uključivale su bavljenje ekološkim pitanjima krčenja šuma, izradu radio oglasa “Spasite prašume” te izradu umjetničkih djela iste tematike. Od pokretanja prvobitnog projekta, koristimo sve više novih alata kako bismo unaprijedli suradnju (poput Skype-a i web 2.0 alata kao što je Voicethread). Takva tehnologija se sada redovno koristi u našoj školi, a primjere dobre prakse dijelimo i s ostalim školama u regiji.”
 

Da biste pregledali snimku webinara otvorite sljedeći link:

https://www.youtube.com/watch?v=tpqe2s8XNJg