Prezentacija projekta eSchool4S

U srijedu, 14. svibnja, od 11:00 do 13:00 u prostorijama L3A u Crnčićevoj 18 (u Zagrebu) održat će se prezentacija projekta eSchool4S (E-School for Sustainability in the Danube Region). Prezentacija je namijenjena nevladinim organizacijama, nastavnicima koji obrađuju održivi razvoj, predstavnicima nacionalnih agencija i ministarstava za obrazovanje i okoliš, novinarima te svim zainteresiranima koji se žele uključiti u projekt. 

 

Na projektu iz programa Comenius surađuje 10 partnera iz osam zemalja (Njemačka, Austrija, Slovačka, Madžarska, Hrvatska, Srbija, Rumunjska i Bugarska) pod vodstvom koordinatora iz Njemačke. Cilj projekta je pokrenuti međunarodnu mrežu koja će nastavnicima u Podunavlju omogućiti razmjenu iskustava, ideja tema, metoda... i pružiti im priliku da upoznaju praksu svojih kolega te se okušaju u sudjelovanju na projektu Europske Unije kako bi koncept održivog razvoja integrirali u kurikulum srednjih škola. Web učionica koju ćemo pokrenuti tijekom projekta omogućit će nastavnicima da svoju pripremu i provedbu sata obogate novim temama i sadržajima, pružiti priliku da koriste nove alate i nove tehnike podučavanja, pokrenu svoje vlastite projekte te iskoriste iskustvo svojih kolega kako bi motivirali i angažirali svoje učenike za rad na temama održivog razvoja. Projekt nije namijenjen samo nastavnicima, već i učenicima i cijelim razredima koji će dobiti priliku za sudjelovanje u regionalnom dijalogu, razmjeni mišljenja, debatama.

Svi nastavnici koji se uključe dobit će potpunu podršku i proći će trening kako koristiti novu platformu, ali sve će biti učinjeno na jednostavan i razumljiv način.

Uz razvoj IKT kompetencija kod učenika i nastavnika, važan elemenat ovog projekta je i razvoj jezičnih kompetencija kako učenika, tako i nastavnika pošto će se projekt i komunikacija unutar partnerskih zemalja odvijati na engleskom jeziku.

 

Tijekom tri godine (od početka 2014. do kraja 2016.), koliko je predviđeno da će trajati pokretanje web učionice, svi uključeni nastavnici imat će jedinstvenu priliku oblikovati platformu prema svojim praktičnim potrebama i utjecati na njen finalni izgled. Kako će platforma nastaviti samostalno djelovati i nakon završetka projekta i biti otvorena za korištenje nastavnicima iz svih zemalja Europske Unije, utjecaj uključenih nastavnika bit će izniman. Uključeni nastavnici imat će priliku i napredovati unutar mreže i od početne razine, od pristupnika do autoriziranih eSchool4S nastavnika. 

 

Mreža koja će se pokrenuti nije isključivo rezervirana za nastavnike, jer mreža neće biti samo međunarodna, već i na više nivoa i želi uključiti sve aktere kojima održivi razvoj potpada pod krug interesa ili djelovanja. Stoga je neizostavan je angažman svih aktera koji mogu doprinijeti razvoju teme održivog razvoja - od ministarstava, preko nacionalnih agencija, udruga ravnatelja do nevladinih organizacija čije je iskustvo u bavljenju održivim razvojem važan doprinos relevantnosti tema koje će se obrađivati.

 

Stoga pozivamo sve zainteresirane da nam se pridruže na prezentaciji projekta, uključe se u diskusiju i postanu dio eSchool4S projekta!

 

Željeli biste sudjelovati, ali niste u Zagrebu ili ne možete u to vrijeme doći? Nema problema! Cijelu prezentaciju i diskusiju moći ćete popratiti putem Live Meetinga! Samo nam se javite na e-mail adresu Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite., a mi ćemo Vam poslati pristupne podatke i pomoći Vam ako je potrebno.

 

 

Detaljnije o vremenu i lokaciji:

Datum: 14.05.2014.

Vrijeme: 11:00 - 13:00

Mjesto održavanja: prostorije Life Long Learning Academy

Adresa: Crnčićeva 18, 10 000 Zagreb

Uzvanici: svi zainteresirani

 

O projektu možete pročitatati i na http://www.aquilonis.hr/Poslovanje/eschool4s.html ili na službenoj stranici projekta: http://eschool4s.eu/concrete/.