Velika Britanija
David Rogers: “Pirates and Social Networking”

2. srpnja, 2010

 

Opis webinara:
Webinar je govorio o tome kako se društveni mediji mogu sigurno koristiti s ciljem pružanja bogatijeg obrazovnog iskustva za mlade ljude. Tijekom ovog projekta proučavano je piratstvo 21. stoljeća u Adenskom zaljevu. Aktivnosti korištene tijekom projekta omogućile su učenicima da istražuju i ispituju svoje vlastite stereotipe piratstva prije nego što su o tome educirali druge putem Facebook-a i Twittera. Ovaj je webinar pokazao na koji se način korištenjem društvenih mreža u školskom okruženju mogu razvijati nove metode učenja 21. stoljeća.
Projekt Pirates and Social Networking britanski je pobjednik Microsoftovog Foruma inovativnih učitelja te je bio jedan od predstavnika Velike Britanije na ovogodišnjeg Innovative Education Forum-a održanom u Berlinu.

 

David Rogers je voditelj nastavnog plana i programa za geografiju u Priory School Specialist Sports College-u smještenom na južnoj obali Engleske. David je ovlašteni geograf i član Kraljevskog geografskog društva te osnivač društva geografa “Geography Collective” (www.geographycollective.co.uk). U akademskoj godini 2009/10 društvo 21st Century Learning Alliance (www.21stcenturylearningalliance.org) dodijelilo mu je priznanje za njegov rad s mladima, primio je nagradu  Kraljevskog geografskog društva za inovativno podučavanje geografije te je britanski pobjednik  Microsoftovog natječaja za inovativno poučavanje (Microsoft Innovative Teaching Award).

 

Da biste pregledali snimku webinara otvorite sljedeći link:

https://www.youtube.com/watch?v=_b3cZ7sMnQ4