Novosti i događanja na projektu!

 

 

8.12.2016. Sudjelovali smo na trećoj, ujedno i posljednjoj konferenciji eSchool4S konferenciji koja se održala u Stuttgartu u Njemačkoj. U posljednjem newsletteru pročitajte zaključke i fotografije sa konferencije. Za hrvatsku verziju kliknite ovdje!
8.9.2016. Hrvatska verzija eSchool4S newslettera, rujan 2016! Svakako nam se javite ukoliko još ne stiže na Vašu e-mail adresu! Za skidanje kliknite ovdje!
7.9.2016. Novi eSchool4S newsletter je tu! Sva događanja na jednom mjestu, stiže na Vašu mail adresu, a na engleskom jeziku ga možete pročitati ovdje.
1.6.2016. Hrvatska verzija eSchool4S newslettera, svibanj 2016! Svakako nam se javite ukoliko još ne stiže na Vašu e-mail adresu! Za skidanje kliknite ovdje!
31.5.2016 Novi eSchool4S newsletter je tu! Sva događanja na jednom mjestu, stiže na Vašu mail adresu, a na engleskom jeziku ga možete pročitati ovdje.
2.2.2016. Hrvatska verzija eSchool4S newslettera, siječanj 2016! Svakako nam se javite ukoliko još ne stiže na Vašu e-mail adresu! Za skidanje kliknite ovdje!
1.2.2016. Novi eSchool4S newsletter je tu! Sva događanja na jednom mjestu, stiže na Vašu mail adresu, a na engleskom jeziku ga možete pročitati ovdje.
4.09.2015.

Jeste li spremni za novi korak? Pridružite nam se u najzanimljivijem dijelu eSchool4S projekta - treningu nastavnika! Nastavnici koji se pridruže sudjelovat će u treningu za korištenje eSchool4S Moodle platforme.

Trening će se održati u obliku webinara 01.10.2015. koji će biti dostupan i nakon održavanja, u obliku snimke.

Osim uputa za korištenje Moodle platforme, na raspolaganje ćemo staviti i materijale o ispravnom korištenju preuzetih materijala, odn. copyrightu. Cilj treninga jest naučiti nastavnike kako koristiti Moodle, te ih upoznati s materijalima za poučavanje održivog razvoja koje su partneri pripremili za njih. Nakon treninga nastavnici će imati potpunu slobodu u korištenju materijala za pripremu svoje nastave.

Ako ste u potrazi za novim idejama i materijalima kojima biste obogatili svoju nastavu, te želite uključiti više tema o održivom razvoju, onda je ovo prilika koju se ne smije propustiti.

Nastavnici će ispuniti i tri evaluacijska upitnika kojima želimo upoznati i popratiti nastavnike u njihovom napretku.

Trening i popratne aktivnosti odvijat će se od 14.09. do 20.10., te će u praksi od nastavnika očekivati da:

 • se registriraju kao sudionici na stranici: http://moodle.eschool4s.eu/login/index.php
  • za Vas smo pripremili i upute kako se registrirati i uključiti - možete ih pronaći na našim stranicama, samo kliknite na poveznicu UPUTE.
 • ispune prvi upitnik u kojem će nam reći nešto o sebi
 • prisustvuju webinaru 01.10.2015. u 18:00 (ili pogledaju snimku)
 • ispune jednostavan zadatak - predstave se na forumu za nastavnike
 • ispune drugi upitnik o treningu
 • koriste materijale za pripremu nastave
 • pripreme "lesson outline" (kraće od nastavnog plana - okvirni plan korištenja materiala, do 1 stranice A4 papira)
 • sudjeluju u drugom webinaru u kojem će nastavnici iz cijele regije govoriti o svojim iskustvima u treningu i pripremi svoje nastave. To će ujedno biti prilika da pokažu svoje lesson planove.
 • ispune finalni upitnik

Cijeli trening odvijat će se na engleskom jeziku, ali nije potrebno veliko znanje engleskog jezika, stoga nemojte odustati samo zbog toga!


Pozivnicu za nastavnike možete pronaći ovdje, ne zaboravite da možete preuzeti i UPUTE za registraciju na Moodle.

Ukoliko imate pitanja, slobodno nam se obratite na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. .

 

14.09.2015. Upute kako koristiti Adobe Connect sustav za pristup webinaru možete pročitati ovdje.
07.09.2015. Finalnu verziju baseline studije možete pročitati slijedeći poveznicu: files/eschool4s/eSchool4S_Baseline_study_with_all_Country_Reports_05_09_2015__fin.pdf
25.07.2015. Hrvatska verzija eSchool4S newslettera, lipanj 2015! Svakako nam se javite ukoliko još ne stiže na Vašu e-mail adresu! Za skidanje kliknite ovdje!
24.07.2015. Novi eSchool4S newsletter je tu! Sva događanja na jednom mjestu, stiže na Vašu mail adresu, a dostupan je i na poveznici: files/eschool4s/WP18_D8_Newsletter_June_2015.pdf
24.07.2015. Objavljena je potpuna verzija baseline studije, sa rezultatima svih zemalja iz partnerskih zemalja na projektu, te je dostpuna je za pregled na poveznici: files/eschool4s/eSchool4S_Baseline_study_with_Country_Reports-2015-07-24.pdf
24.07.2015.

SVIM eSchool4s partnerima želimo sretno, veselo, toplo (ali ne pretoplo smiley) ljeto uz obilje opuštanja i odmora!

Ljeto je vrijeme odmora, a na jesen ćemo zakoračiti u novu fazu projekta - na red nam dolazi trening nastavnika za korištenje Moodle platforme. Više detalja početkom jeseni, a u međuvremenu Vam šaljemo jedan održivi pozdrav!

24.07.2015. Objavljena je kompletna Baseline studija koju možete pročitati na poveznici:
files/eschool4s/eSchool4S_Baseline_study_with_Country_Reports-2015-07-24.pdf
20.06.2015.

NAJAVLJUJEMO: od 23.06. do 26.06.2015. održat će se radionice za evaluaciju e-learning materijala koji su do sad kreirani na temelju materijala nastavnika, te interne radionice za projektne partnere.

Radionice će se održati u mjestu Svaty Jur u Slovačkoj.

11.04.2015. Hvala svima koji su prijavili svoje aktivnosti u školama i ponudli projektu svoje materijale! Voditelj radnog paketa je odlučio koji materijal ćemo dalje razvijati, a koji je to, vidjet ćete kad otvorimo eSchool4S platformu za nastavnike.
10.04.2015. Nova, korigirana verzija hrvatskog dijela baseline studije dostupna je za pregled na poveznici: files/eschool4s/Baseline_study-Croatia_Country_Report.pdf
20.01.2015

Pozivamo sve nastavnike koji su se pridružili projektu (a i one koji još nisu :)) da ispune obrazac za opisivanje svojih projekata, radionica ili aktivnosti koje su provodili u sklopu nastave koja je obrađivala teme održivog razvoja. Obrazac smo pripremili kao Google obrazac i možete ga ispuniti slijedeći poveznicu:
http://goo.gl/forms/TCiUEWcYrS .

Pripremili smo obrazac i na engleskom jeziku, koji možete popuniti slijedeći poveznicu:
http://goo.gl/forms/u9dMHgB4iV http://goo.gl/forms/u9dMHgB4iV

Materijali koji primimo kroz ove obrasce bit će korišteni u svrhe projekta, te biti stavljeni na raspolaganje svima uključenima u projekt.

Za sva pitanja nam se možete obratiti na e-mail adresu: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Hvala Vam na suradnji!

15.01.2015. Službeni newsletter s prve konferencije projekta eschool4s možete pogledati na poveznici: files/eschool4s/Newsletter_First_Annual_Conference-January_2015.pdf !
12.01.2015

Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta prihvatilo je pokroviteljstvo nad projektom eSchool4S!

Zahvaljujemo Ministarstvu što je odlučilo podržati naš projekt, te se vselimo budućoj suradnji.

05.11.2014.

Ministarstvo zaštite okoliša i prirode prihvatilo je pokroviteljstvo nad projektom eSchool4S!

Veseli nas da je i Ministarstvo zaštite okoliša i prirode prepoznalo vrijedost i važnost projekta eSchool4S, te njegov pozitivan utjecaj na integraciju tema održivog razvoja u školski kurikulum.

 

28.10.2014.

Održana je prva konferencija projekta eSchool4S!

Uz sudjelovanje projektnih partnera iz osam europskih zemalja (Njemačka, Austrija, Slovačka, Madžarska, Hrvatska, Srbija, Rumunjska i Bugarska),  27.10.2014. održana je Prva konferencija projekta eSchool4S. Konferenciji su prisustvovali i Sabine Aichholz, voditeljica europskih i međunarodnih poslova u Ministarstvu obrazovanja, mladih i sporta regije Baden-Wuerttemberg i dr. Thomas Hoffman koji je predstavio model po kojem je održivi razvoj uveden u kurikulum škola u regiji Baden-Wuerttemberg. Predstavljeni su rezultati baseline studije provedene u sklopu projekta, te je održana panel diskusija na temu "Obrazovanje za održivi razvoj između Europe, Podunavlja i UNESCO-ovog desetljeća" koju je moderirala voditeljica projekta, Gabriela Pico Gamboa.

U drugom dijelu programa, sudionici su se okupili na radionicama "IKT - rad s Moodle-om", u sklopu koje je voditelj projekta u Hrvatskoj dr.sc. Predrag Pale održao predavanje, i "Dobra europska praksa u obrazovanju za održivi razvoj".

Drugi dan konferencije rezerviran je za interne radionice projektnih partnera.

24.10.2014.

Na konferenciji projekta eSchool4S u ponedjeljak, 27.10., bit će predstavljeni rezultati baseline studije koju su proveli partneri na projektu. Odabrane zemlje će predstaviti svoje rezultate, a među njima i Hrvatska čije će rezultate predstaviti voditelj projekta, dr.sc. Predrag Pale. Predstavljanje rezultata studije započinje u 10:45, a sve možete pratiti uživo putem poveznice:

https://meet.lync.com/gizonline/maria.carciumaru/H0DTG5GP .
Dovoljno je upisati ime pod kojim se želite prijaviti i kliknuti na "Join meeting"!

24.10.2014.

Na konferenciji projekta eSchool4S koja će se održati u ponedjeljak, 27.10.2014. u Esslingenu, voditelj projekta u Hrvatskoj, dr.sc. Predrag Pale će održati predavanje na temu "Uspješno on-line učenje".
Svi zainteresirani mogu uživo pratiti konferenciju od njenog početka u 09:00 sati, a predavanje dr.sc. Predraga Pale prema programu počinje u u popodnevnom bloku, oko 15:30 sati. Za praćenje je dovoljno slijediti poveznicu:
https://meet.lync.com/gizonline/maria.carciumaru/H0DTG5GP,
te se prijaviti pod željenim imenom!

20.10.2014.

Najavljujemo održavanje prve konferencije projekta!

Prva konferencija projekta eSchool4S održat će se u Esslingenu, Njemačka. Uz sudjelovanje partnera na projektu i uzvanika iz Ministarstva kulture, mladeži i sporta pokrajine Baden-Wuerttemberg na konferenciji će biti javno predstavljeni rezultati baseline studije provedene u sklopu projekta u zemljama partnerima na projektu, a prikazat će se i primjeri dobre prakse implementacije održivog razvoja u škole. U redovnom programu konferencije održat će se i radionice za partnere na projektu o implementaciji održivog razvoja u školama, te korištenju Moodle platforme.

http://www.aquilonis.hr/images/stories/eSchool4S/Objava_konferencija_eschool4s.jpg

02.10.2014.

Projekt eSchool4S je dodan na popis projekata koji se nalazi na službenoj stranici EUSDR-a (EU Strategy for the Danube Region)! Pogledajte na:

http://www.danube-region.eu/organisations-and-initiatives/projects-and-initiatives

19.09.2014.

Projekt eSchool4S dobio je potporu Agencije za odgoj i obrazovanje!

Zahvaljujemo Agenciji što je prepoznala vrijednost ovog projekta i njegovu korist za njene korisnike.

18.09.2014.

Kako bismo što kvalitetnije odgovorili na mnoga i raznovrsna pitanja nastavnika zainteresiranih za sudjelovanje u projektu, pripremili smo priručnik u kojemu se nalaze sve informacije o planu, programu, vremenskim okvirima odvijanja projekta uz obilje mnogih drugih detalja koji Vas mogu zanimati.

Priručnik možete pregledati ili skinuti na: http://www.aquilonis.hr/files/eschool4s/eschool4s-opis_program_hodogram.pdf

02.09.2014.

Projekt eSchool4S predstavljen je na završnoj konferenciji projekta Obrazovanje za održivi razvoj koja je održana u 02. i 03. rujna.

25.08.2014.

Aquilonis je završio snimku stanja u Hrvatskoj koja se tiče obrazovanja za održivi razvoj, upotrebe IKT u školama, nastavničkih kompetencija, opremljenosti škola i zakonodavno-upravnog okvira obrazovanja.

Rezultate studije možete pročitati na: http://www.aquilonis.hr/files/eschool4s/Croatia_baseline_study-report-v3-vr.pdf

Zahvaljujemo svima koji su nam pomogli i pružili informacije koje su nam bile potrebne!

27.06.2014.

Projekt eSchool4S predstavljen je u Ministarstvu zaštite okoliša i prirode.

18.06.2014.

Započelo provođenje baseline studije u Hrvatskoj! Molimo sve nastavnike da ispune obrazac s pitanjima kako bismo prikupili što više relevantnih informacija!

17.06.2014.

Projekt eSchool4S predstavljen je u  Ministarstvu znanosti, odgoja i obrazovanja.

13.06.2014.

Projekt eSchool4S predstavljen je u Agenciji za odgoj o obrazovanje.

15.04.2014.

Projekt eSchool4S predstavljen je nastavnicima, stručnjacima, nevladinim organizacijama i široj javnosti.

Prezentacija je održana u prostorijama Life Long Learning Akademije, a prenosilo se i uživo.

Snimku možete pogledati na: http://www.youtube.com/watch?v=QVo9rXCREyE

 

.